Privacy and verkoopsvoorwaarden

Dit is de interieur webshop van Paintura Home Living & Lifestyle

Ons postadres met showroom (op afspraak) is:

Vijvedreef 131
8710 Sint Baafs Vijve
BTW n° BE0533.642.134

Op onze website verzamelen we uw persoonsgegevens die door Paintura Home worden beheerd.

Bij een bezoek aan onze site bewaren we:

- uw e-mailadres als u boodschappen/vragen plaatst op deze website
- uw e-mailadres als u dit aan ons communiceert

Deze informatie wordt gebruikt indien u zich inschrijft op onze nieuwsbrief :

- om u op de hoogte te stellen van updates van onze site en nieuwigheden
- om uw aankopen naar u te versturen;

Bestellingen en retouren

Wij hebben als troef een vlot en gebruiksvriendelijk retoursysteem voor alle zendingen verstuurd met Bpost, zowel nationaal als internationaal. De lage retourkosten zijn voor rekening van de klant tenzij anders door ons bepaald (prijs op aanvraag, afhankelijk van bestemming en artikel). Makkelijke retourprocedure: Een retourlabel wordt printklaar aan u bezorgd via mail download, daarna brengt u het pakket binnen in het postkantoor of postpunt. Zo krijgt u de oplossing die het best bij u past in gemak en lage kostprijs.

Veiligheid

Als wij uw gegevens ontvangen of overdragen op onze website, gebruiken wij altijd de coderingstechnologieën die erkend worden als gangbare standaarden binnen de IT-sector.
Wij hebben de nodige veiligheidsmaatregelen ingevoerd om het verlies, het onrechtmatig gebruik of de wijziging te voorkomen van informatie die wij ontvangen op onze site. Als wij bepaalde kritieke informatie ontvangen of overdragen, zoals bijvoorbeeld financiële informatie, gebruiken wij een beveiligde server.

Als u ons uw postadres , telefoonnr, e-mailadres, via het web meedeelt

Zal u alleen die informatie of bestellingen ontvangen die u aangevraagd hebt, of kan u opgebeld worden indien wij vragen hebben bij uw bestelling, of kan u e-mail ontvangen betreffende eventuele vragen.

Algemene verkoopsvoorwaarden

Een doorgegeven bestelling van de klant is bindend. Wij, Paintura Home, blijven eigenaar van de bestelde goederen zolang die niet betaald zijn door de koper. Ook de meerkost en/of extra vergoedingen moeten betaald worden door de klant. De produkten zijn meegedeeld onder voorbehoud van wijziging en correctie van prijs en kleur.

Bestelde goederen worden enkel verzonden nadat de betaling voltooid is. Indien uw betaling niet tijdig ontvangen is en uiterlijk binnen de 3 kalenderdagen behouden wij ons het recht uw bestelling te annuleren. U ontvangt een bestelbevestiging op het door u opgegeven e-mailadres na het plaatsen van uw bestelling. Indien u geen bestelbevestiging ontvangt is er ofwel een fout geslopen in het door u opgegeven mailadres ofwel mogelijks te vinden in uw spambox.

De levering van producten zal in de mate van het mogelijke gebeuren binnen het tijdstip dat in de individuele orderbevestiging of artikelbeschrijving is doorgegeven. Foutieve doorgegeven leveringsadressen zijn de verantwoordelijkheid van de Koper en kunnen aanleiding geven tot extra kosten. De kosten van transport en levering worden afzonderlijk vermeld.

De vermelde leveringstermijnen zijn niet bindend, maar worden louter als aanwijzing gegeven. Geen enkele vertraging in levering geeft de koper het recht om de bestelling te verbreken. Wij hebben het recht leveringen te verrichten in verschillende collies indien de bestelling groot is. In geval van niet-levering van de goederen worden de eventueel door de Koper betaalde sommen terugbetaald zonder intrest of andere vergoeding.

Bij bestelling van klein en/of groot meubelen moet de klant rekening houden met een levertijd tot 8 weken, naargelang het merk en type van bestelling. Op eenvoudig verzoek wordt u dit meegedeeld. Artikelen die gewonnen zijn in een veiling, op bestelling, exclusief voor een klant gemaakt zijn of afgeprijsd zijn kunnen niet worden geretourneerd.
Als je een bestelling hebt geplaatst voor artikelen op bestelling leverbaar (zoals bv. meubeltjes, verlichting, enz) deze bestellingen kunnen niet meer gewijzigd, geannuleerd of geretourneed worden van zodra het geld op onze rekening staat. Daar deze speciaal worden besteld voor de klant in kwestie.
Alle interieurartiklen, kinderaccessoires, plaids en kussens zijn op voorraad en kunnen wij binnen 3 dagen leveren, echter het kan wel eens voorkomen dat iets ‘tijdelijk’ uit de collectie is. Wanneer dit het geval is krijgt u van ons altijd binnen 2 dagen na bestelling bericht. De verlichtingselementen van het merk LINEA VERDACE zijn leverbaar binnen de 2 à 3 weken na ontvangst van uw betaling.

Klachten dienen, om ontvankelijk te zijn, ons toe te komen:

1. (1) In geval van klacht wegens niet-conforme levering,
2. (2) Binnen 24 uur na de levering
3. (3) Het item dat beschadigd is moet in originele verpakking terug gestuurd worden op kosten van de koper.
4. Onze waarborg beperkt zich tot de waarborg voor verborgen gebreken en de waarborg ingeval van consumentenkoop, beiden voorzien in het Burgerlijk Wetboek.
5.1 De leveringen, zelfs franco, worden verricht op risico van de koper en/of geadresseerden. Indien gewenst kan men op eenvoudig verzoek een verzekerde zending nemen, deze verzekering en kosten hiervoor zijn voor de koper. Wij adviseren deze verzekering te onderschrijven zodat u verzekerd bent bij schade of verlies.
5.2 Wij staan enkel in voor schade die niet het gevolg zijn door gelijk welke verkeerde handeling of breuk onstaan door de koper. Indien dit kan worden gestaafd en door de schadedienst van Paintura Home is toelating verleend om de goederen terug te sturen, wordt na ontvangst van de originele goederen en in de originele verpakking ofwel het artikel vervangen ofwel indien uit stock wordt een tegoedbon opgemaakt, 6 maanden geldig na uitgifte.
 6. In het kader van de verkoop op afstand aan consumenten die binnen het toepassingsgebied vallen van de Wet van 14 juli 1991 heeft de consument het recht aan de verkoper mee te delen dat hij afziet van de aankoop, zonder betaling van een boete en zonder opgave van motief binnen de 14 kalenderdagen vanaf de dag die volgt op de levering. Wij zijn niet aansprakelijk voor een vertraging in de uitvoering of voor een niet-uitvoering van onze verbintenissen omwille van gebeurtenissen buiten onze normale controle, inbegrepen produktieonderbrekingen, moeilijkheden bij aanvoer of tekorten aan grondstoffen, werkkrachten, energie of transport of vertragingen in transport, stakingen, lock-outs, werkonderbrekingen of andere collectieve arbeidsgeschillen, die hetzij onszelf, hetzij onze leveranciers raken, en dit zelfs indien deze gebeurtenissen voorzienbaar zijn.
7. De facturen zijn vooraf betaalbaar en binnen de 3 dagen na bestellen via overschrijving op rekeningnummer: IBAN be79652814940633 - BIC HBKABE22 of contant op onze zetel te St-Baafs-Vijve 8710, Vijvedreef 131, indien de bestelling wordt afgehaald, zonder korting, tenzij anders op de factuur vermeld.
8. Gebreken dienen om ontvankelijk te zijn, gedetailleerd bij aangetekende brief te worden geformuleerd binnen drie (3) dagen na ontvangst van de bestelling.
9. Door te bestellen op de internet site van Paintura home, staat de Koper uitdrukkelijk toe over te gaan tot de verwerking en het gebruik van zijn/haar persoonsgegevens voor doeleinden zoals de administratie van het klantenbestand, het beheer van de bestellingen, leveringen en facturen, het opvolgen van de solvabiliteit. De koper verklaart zich uitdrukkelijk akkoord met de Algemene Verkoopsvoorwaarden bij het plaatsen van een bestelling. De verwerking voor marketingdoeleinden en de geïndividualiseerde reclame gebeurt enkel indien de klant zich hiertoe uitdrukkelijk akkoord heeft verklaard tijdens het orderproces. Paintura Home zal de gegevens niet overmaken aan derden. De Koper heeft voor alle gegevens het recht op inzage en verbetering.

Alle Partijen aanvaarden binnen het kader van hun relaties het elektronisch bewijs goedgekeurd door de bevoegde instanties.

Alle overeenkomsten afgesloten met Verkoper worden beheerst door het Belgisch recht. Enkel de Rechtbank van koophandel te Kortrijk is bevoegd om gelijk wel geschil te behandelen.

Enkele van onze huismerken: SCAPA HOME, SCAPA SPORTS, JEANNE D'ARC LIVING, KIDSONROOF, J-LINE, COUNTRYFIELD, MIMI'LOU, ROOM SEVEN, BIBIB & CO, PLOEM, SERAX, VERLICHTING LINEA VERDACE, ... - Indien u uw favoriete merk ingeeft in het zoekveld bovenaan de site, ziet u alle producten die we van het betreffende merk verkopen.

E-commercelabel